TimWeb Functioneel Beheer

Inleiding TimWeb Beheer

Het is verstandig om binnen jouw organisatie één of meerdere functionele TimWeb beheerders aan te stellen. Deze beheerder(s) krijgen toegang tot de TimWeb instellingen die je bedrijfsbreed kunt aanbrengen. Hieronder tref je informatie over de instellingen aan die bij het starten belangrijk kunnen zijn.
 
Bij de activering van TimWeb is aangegeven wie de beheerder is. Als deze persoon zich op de gebruikelijke manier aanmeldt is links onderin het TimWeb scherm een Beheer icoon zichtbaar.
 
start19
Na het bedienen van deze knop opent de Beheer module en kun je in een lijst kiezen voor het gewenste onderdeel;
 
start20

Terug naar boven

Functiegroepen

Functiegroepen worden in TimWeb gebruikt om rechten mee in te stellen. Met rechten kun je bepalen welke programma onderdelen toegankelijk zijn maar ook individuele informatie onderdelen afschermen voor lezen, schrijven of verwijderen. Het is in een later stadium zelfs mogelijk om de indeling van een scherm per functiegroep in te richten.

In Office 365 maak je de functiegroepen aan en kun je er gebruikers aan koppelen. Een gebruiker krijgt daarmee de rechten die aan de aan hem gekoppelde functiegroep(en) zijn toebedeeld. De functiegroep alle gebruikers is altijd aanwezig en kan niet worden verwijderd. Aan deze bijzondere groep worden alle TimWeb gebruikers automatisch gekoppeld.

start21

Met de knop Synchroniseer ActiveDirectory kun je de functiegroepen informatie van Office 365 inlezen.

Misschien wil je niet alle functiegroepen in Office 365 gebruiken voor TimWeb. Zet een vinkje in de functiegroepen die je wel wilt inzetten en bedien Opslaan. TimWeb haalt alleen de gebruikersinformatie op van de gebruikers die aan de aangevinkte functiegroepen zijn gekoppeld.

Terug naar boven

Gebruikers

Gebruikers worden aangemaakt in Office 365. Als je de knop Synchroniseer ActiveDirectory gebruikt worden de gegevens (van de aangekruisde functiegroepen) automatisch ingelezen.

start22

In dit venster kan de beheerder specifieke kenmerken aanbrengen die alleen voor TimWeb van belang zijn. Lees hieronder wat de functie is van de verschillende kolommen.

Persoon

Als een persoon voor de eerste keer gesynchroniseerd wordt vanuit Office 365 wordt er in TimWeb automatisch een personenkaart aangemaakt. Deze personenkaart wordt middels een TimLink verbonden met het eigen bedrijf (BedrijfNr = 1). Nu kan het voorkomen dat een gebruiker al een personenkaart had in TimWeb voordat hij als gebruiker werd aangemaakt. In dat geval kun je met de lijst achter deze kolom de juiste personenkaart aan de gebruiker koppelen. Om dubbele informatie te voorkomen moet daarna de automatisch aangemaakte personenkaart met de hand worden verwijderd.

Code

Geef voor iedere gebruiker een usercode van maximaal 3 posities in. Deze code wordt op veel plaatsen in TimWeb gebruikt om bv. aan te geven wie informatie heeft ingebracht of gewijzigd.

Gebruikersnaam

Bij het synchroniseren van gebruikers wordt automatisch een gebruikersnaam gegenereerd. Deze gebruikersnaam wordt voor bepaalde doeleinden gebruikt zoals bv. TimMobile. Wijzig hem gerust in een waarde die prettiger werkt. Deze gebruikersnaam is niet van belang voor de normale aanmeldingsprocedure van TimWeb.

E-Mailadres

Het mailadres wordt overgenomen van Office 365 en kan ook alleen daar gewijzigd worden. Dit mailadres wordt o.a. gebruikt voor de aanmeldprocedure.

Taal

Met deze kolom kan de gewenste schermtaal van TimWeb voor een gebruiker worden ingesteld.

Type Gebruiker

Er zijn verschillende soorten gebruikers in Tim;

  • Volledige Gebruiker : stel dit in voor de gebruikers die TimWeb gaan gebruiken
  • TimAgent : stel dit in voor de speciale Tim Agent gebruiker die niet meetelt voor de licentiekosten. Hier kan er maar één van ingesteld worden.
  • TimAPI : deze instelling is bedoeld voor de aanmeldingsinformatie waarmee externe systemen informatie kunnen uitwisselen met TimWeb
  • Urenportal Gebruiker : deze instelling is geschikt voor gebruikers die wel urenregistratie maar geen TimWeb willen gebruiken
  • Derden : dit betreft speciale gebruikers die slechts beperkte toegang tot het TimWeb systeem krijgen

Beheer

Zet een vinkje bij de gebruikers die toegang mogen hebben tot de beheerdersfunctionaliteit van TimWeb.

Ingelogd

Dit is een indicatie van de gebruikers die momenteel zijn aangemeld in het systeem.

Terug naar boven

Secties en Informatiesoorten

In de linkerbalk van TimWeb kun je kiezen uit diverse Informatiesoorten. Met Secties kun je ze in handige groepen indelen. Gebruik de Toevoegen of Verwijderen knop om jouw secties vast te leggen. Kies voor iedere sectie een korte schermnaam en een titel.

start

Gebruik de vinkjes in de rechterlijst om te bepalen welke Informatiesoorten bij een aangeklikte Sectie horen. Iedere informatiesoort kan maar aan 1 sectie tegelijk worden gekoppeld. Met de knoppen Omhoog en Omlaag kun je de volgorde van zowel de Secties als de Informatiesoorten bepalen.

start

Terug naar boven

Toegang tot informatiesoorten

Kies een functiegroep in de linkerlijst en bepaal met de vinkjes welke Informatiesoorten toegankelijk mogen zijn voor de gebruikers die lid zijn van die functiegroep.

start

Terug naar boven