TimWeb activering

In het email bericht van Softmakers staat een webadres waarmee je de activering van jouw TimWeb omgeving kunt uitvoeren. Na het klikken op dit webadres wordt een activeringsformulier in jouw browser getoond. Dit formulier vraagt om informatie die je het best eerst kunt opzoeken;

 • De gebruikersnaam van TimAgent
 • Het wachtwoord van TimAgent
 • De gebruikersnaam van de functioneel beheerder

De TimWeb software krijgt toegang tot de informatie in jouw Office 365 omgeving via het account van TimAgent. Daarom heeft Softmakers de Office 365 gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord van Tim Agent nodig.

Het is de bedoeling dat er binnen jouw organisatie een functioneel beheerder van TimWeb wordt aangesteld. Voor deze persoon wordt automatisch een gebruiker aangemaakt die zich na de activering kan aanmelden. Door hem worden de eventuele overige gebruikers geactiveerd.

Voor een volledige installatie waarbij je gebruik gaat maken van de TimWeb AddIns voor Word en Excel en de PowerBI dashboards kun je het best de beide aankruisvelden van een vinkje voorzien.
 

De activering loopt verder als volgt;

 1. Voorzie de velden van het activeringsformulier van de juiste informatie en bedien ACTIVEREN
   
 2. Het kan eventjes duren maar daarna wordt het onderstaande scherm getoond. Controleer of er geen foutmeldingen staan en bedien daarna Doorgaan.
   
 3. Meld jezelf aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de timagent gebruiker. Scroll daarna naar beneden en bedien Accepteren
   
 4. Als de activering juist is verlopen wordt TimWeb automatisch voor je opgestart. Klik op Tim Agent en kies voor Afmelden. Ga verder in de volgende paragraaf.